Η συλλογικότητα της Βιοτεχνίας

Η Βιοτεχνία είναι ένας αυτοοργανωμένος χώρος που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 2011.

Κίνητρό μας ήταν η ανάγκη για χώρο έκφρασης σε αυτοδιαχειριζόμενα πλαίσια που δεν υπόκεινται σε εμπορικούς/ εμπορευματικούς όρους. Αντιστεκόμαστε στην κουλτούρα του κέρδους και του ανταγωνισμού, βασιζόμαστε στην αλληλεγγύη, δεν ταυτιζόμαστε με πολιτικά στερεότυπα και είμαστε αντίθετοι σε συμπεριφορές και άτομα με ρατσιστικό, φασιστικό ή σεξιστικό χαρακτήρα.

Στόχος μας είναι η προώθηση και καλλιέργεια της ελεύθερης έκφρασης και η υποστήριξη προσπαθειών για εναλλακτική κουλτούρα και μόρφωση.

Διοργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις χωρίς προκαταλήψεις ως προς το είδος, το ύφος και την αισθητική, αρκεί να γίνονται με συλλογικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Κριτήριό μας δεν είναι οι προσωπικές μας προτιμήσεις ούτε η απήχηση που θα έχει μια εκδήλωση, αλλά η ειλικρινής ανάγκη για έκφραση στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης.Γι’ αυτό και κάθε πρόταση την εξετάζουμε ξεχωριστά και αποφασίζουμε για το τι θα φιλοξενηθεί στο χώρο.
Προσφέρουμε την ενέργειά μας εθελοντικά.Τα έσοδα απ’τις εκδηλώσεις χρησιμοποιούνται για τα πάγια έξοδα , την βελτίωση και ανάπτυξη του χώρου .Η είσοδος είναι πάντα ελεύθερη και υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς για να προσπαθούμε να καλύπτουμε τα μεταφορικά έξοδα και τη σίτιση σε όποιον βρίσκεται εκτός πόλης και έρχεται να παρουσιάσει το έργο του στη Βιοτεχνία.

Απαιτούμε από τα ίδια τα μέλη της Βιοτεχνίας, από τις συλλογικότητες με τις οποίες συστεγαζόμαστε εδώ, από τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες και από τον κόσμο που έρχεται ως επισκέπτης, να σέβονται το χώρο και τους γύρω τους και να βοηθούν στη διαφύλαξη των στόχων για τους οποίους αγώνιζομαστε αυτά τα χρόνια.

Οι προτάσεις συζητούνται στην κοινή διαχειριστική συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 21:00 όπου και λαμβάνονται οι αποφάσεις συλλογικά και συναινετικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας με mail στο biotexnia@ymail.com

%d bloggers like this: